Om Stiftelsen

Stiftelsen Herulero i Lund förvaltar Blekingska Nationens 90 studentbostäder. Bostäderna varierar mellan korridorrum till stora treor. De tre husen ligger på Måsvägen i det under bara väster i Lund med goda förbindelser till samtliga stadsdelar i Lund och omges av stora grönområden samtidigt som det ligger i stan.

Stiftelsen Herulero i Lund har sitt ursprung från Blekingska nationen och bildades till en juridiskt fristående stiftelse 1983.

Stiftelsen Herulero i Lund har till ändamål att förvärva, äga och förvalta fast egendom för beredande av dels bostadsrum till i första hand studerande av Blekingska Nationen i Lund, dels gillestuga och expeditionslokal åt Blekingska nationen i Lund.

Citatet ovanför är första paragrafen i stiftelsens stadgar. Ja, vi  vet att det låter lite stelt, men det är faktiskt så att vi tycker att det är otroligt viktigt att studenterna har någonstans att bo och att de samtidigt har ett studiesocialt liv under den korta tiden de befinner sig i Lund. För många är det första bostaden, sin egna bostad och vi vill att alla såklart ska bo själva men ändå ha den där hemkänslan som att bo hemma. Välkommen till Blekingska och börja ditt studentliv!